Tarımsal seralar; bitkiler için (çiçek, sebze, meyve vb...) uygun yetiştirilme ortamını sağlarlar.
Seralar aracılığıyla farklı hava koşullarından etkilenmeyen bitkiler ideal sıcaklık ve koşullarda yetiştirilebilirler. Bu ortamın sağlanması ile bitkilerin gelişim süreçleri de hızlandırılmış olur.
Bu sayede alınan hasat oranı da normala göre gözle görülür şekilde artacaktır.
Tarımsal sera örtülerinin; güneşe dayanma gücü ve genel özelikleri, bulunduğu bölge ve yetiştirlecek bitkinin türüne göre farklılık gösterebilir. İnci Plastik tarımsal amaçlı sera örtüsü üretiminde öncü ve teknolojik imkanları sonuna kadar kullanmakta olan ana üreticidir. Çiftçinin isteğine bağlı olarak farklı katkı maddeleri ve farklı özelliklerde üretim imkanı bulunmaktadır.
Toplam kalite yönetimi sistemi ile İnci Plastik'in tüm seviyelerinde sürekli gelişen kalite bilinci, teknoloji kullanımı ve verimlilik ile ürünlerimizi geliştirerek çağın gerekleri ve müşterimizin istekleri doğrultusunda ülkemiz için değer yaratmaya devam ediyoruz.
Müşterilerimize özel çözümler yaratarak ürünlerimize daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmaları sağlanmaktadır.
Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar, ürünün dayanma süresi ve kullanım ömrünü arttıran katkıdır. Böylece faydalı ışık sayesinde bitkiyi koruyarak ürünün renk kalitesini ve ömrünü uzatır.
Gündüz güneş ışınlarıyla ısınan sera içerinde ısıyı hapsederek, ısının geceleri dışarı çıkmasını minimize eder. Böylece diğer seralara göre 2-4 derece ısı farkı oluşturarak, yüksek ve 10-15 gün erken verim alınmasına yardımcı olur. Soğuk havalarda bitkileri don olayına karşı korur.
Ürünün mukavemet ve yumuşaklığını arttıran katkıdır. Üründe kırılmaları engelleyen yumuşak doku sayesinde plastiğin ömrünü uzatır. Plastiğin ısı etkisine olumlu yönde etkisi vardır.
Güneşten gelen ışının sera içerisine girerken kırılarak yayılmasını sağlar. Böylece eşit miktarda ışık dağılımı sayesinde sera içerisindeki bitkilerde eşit büyüme sağlanır.
Sera örtüsünün demirlere karşı okside olmasını azaltarak, plastiğin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
Bakteri oluşumuna engel olur. Sera içerisinde zararlı böcek ve bakterilerin azalmasını sağlar. Bu sayede zirai ilaç kullanımı aza indirilir.
Plastiğin iç kısmında oluşan su taneciklerini buharlaşma yoluyla bitkinin üzerine damlamadan yanlardan akmasını sağlar. Damlacıklardan oluşabilecek mantar hastalıklarını azaltır. Aynı zamanda soğuk havalarda oluşan bu sis perdesi sayesinde don olayını engeller.
Anti Fog katkısının kullanılması ile oluşan sislenmeyi önlemede kullanılır.
Kimyasal direnç katkısıdır. Plastiği kükürt ve klora karşı dirençli hale getirir.
Plastiğin dış kısmında oluşan tozları rüzgar ve yağmur ile serada tutunmasını engelleyen katkıdır. Bu sayede ışık geçirgenliğini daha uzun ve yüksek seviyede tutar.
Toprak ısısını kontrol ederek, bitki kökünün daha sağlıklı ve hızlı gelişmesini sağlar. Buharlaşmayı ve toprak suyunun kaybolmasını engeller. Yabani ot oluşumunu minimuma indirir.
İsteğe bağlı olarak;
Renk çeşitleri ile DÜZ SIRA DELİKLİ ve ÇAPRAZ DELİKLİ olarak üretim yapılabilmektedir.
Ekim öncesi toğrağın dezenfeksiyonu için kullanılır. Toprağa uygulandıktan sonra toprağın yüksek sıcaklıklara ulaşması, bu amaçla zararlı bitkileri ve organizmaları yok etme yöntemidir. Toğrağı daha sağlıklı hale getirererek tarım ilacı kullanımını minimuma indirir.
Soğuk havalarda seranın iç sıcaklığını koruyarak, bitki gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Yüksek ışık geçirgenliği ve düşük maliyeti ile isteğe bağlı ANTIFOG katkılı olarak özel üretim yapılabilmektedir.